Horoskop lunární 22. – 27. srpna 2017

Nenechme se zmást tím, co se ze všech stran nabízí očím. Pěkné struktury mohou být mimikry, které je podobností dvou blíže nepříbuzných druhů. Mimikry nemusí mít vždy jen ten, kdo se chrání před predátorem, ale často se nejnebezpečnější predátoři svými dokonalými mimikry tváří jako holá neviňátka.  

Geoff McFetridge

 

22.-  23. srpna – Měsíc v Panně, 23. 8. Slunce vstupuje do Panny

Praktická stránka znamení Panny vede hlavně k zohlednění všech potřebných detailů, k analýze a ochotě se poučit se a napravovat to, co neladí s celkem. Úterý bude produktivní, ale bude potřeba naslouchat vnitřnímu hlasu, neboť ne vše bude v začátku zjevné a logické.

Měsíc v konjunkci s Merkurem v opozici na Neptuna v trioktilu na Urana se zobrazí v určité nesoustředěnosti a neklidu, s kterými je třeba pracovat. Citlivě budeme reagovat na změny v chování a gestech lidí v našem okolí. Mnohé nám napoví, a proto si všímejme i toho, co není verbálně vyjádřeno. Na druhou stranu bude platit, že i na nás budou čitelné mnohé vnitřně prožívané úvahy a emoce.

Ve středu se vrhněme do povinností a odložených úkolů. Je čas dotáhnout resty a věnovat se problematickým záležitostem.  Během dopoledne se nám nemusí vše dařit tak rychle, jak bychom potřebovali. Udržme si odstup, neboť budeme mít šanci alespoň nahodit hrubé rysy toho, co chceme dotáhnout. Odpoledne bude podstatně příjemnější. Takže máme-li si vybrat, pro vyřizování na úřadech a institucích bude odpoledne vhodnější. Večer bude příhodný k rozhovorům na citlivější téma. Rozhovory budou mít sílu v klidu vytáhnout na povrch část toho, co nás trápí. Naslouchejme sobě i druhým.

 

  1. 24. – 25. srpna – Měsíc ve Váhách

Měsíc ve Váhách udělá prostor pro jednání a spolupráci s druhými lidmi. Pohodovému průběhu napomůžeme tím, že budeme otevření postupům a návrhům druhé strany. Kdo chce, určitě najde vhodný kompromis, aby se s druhými domluvil na potřebném. Čtvrteční dopoledne nechme plynout, a pokud nemusíme, nepouštějme se do ničeho závažného či složitého. Odpoledne bude v mnohém ohledu svižnější a inspirativnější. S větší rozhodností se vrhneme do našich aktivit. Obrazně řečeno, už nebudeme, jako v dopoledních hodinách, čekat na to, až do nás něco či někdo strčí.

V pátek nenechme zahltit přívalem různorodých úkolů a aktivit. Je třeba počítat s tím, že naši náladu ovlivní počasí. Měsíc ve spojení s Jupiterem otevřou naše vnímání všemu, co nám umožní získat větší vliv ve svém okolí. K přemíře a přehánění nebude daleko. Učiněným nabídkám a to hlavně na spolupráci, obchod, partnerství bude třeba se podívat na zoubek a nezůstávat jen u příslibů. Odpoledne, v podvečer a večer nás to může táhnout mezi lidi. Schůzky spojené s nevázanou zábavou přinesou uvolnění ale i možnost se příliš přepínat, předvádět se a přehánět. V podvečer se vyhněme se obžerství.

26.- 27. srpna – Měsíc ve Štíru

Sobota bude jiskřit a nejlépe udělají ti, kteří mají jasný plán na výlet nebo práci na domě a zahradě. Měsíc v opozici na Urana a v kvadratuře na Venuši nevybízí k tomu, že by byl na emoční rovině klid. Takže raději se do něčeho pusťme. Rozptýlíme tak vnitřní neklid a předejdeme případným hádkám.

Neděle přinese příjemnou vlnu pohody a klidu. Měsíc v trinu na Neptuna můžeme spojit s běžnými záležitostmi, s uvolněním, s představami, vizemi a emocemi, které nás mohou povznést i oklamat, ale o tom nemusíme vědět. Neděle se stane vhodným dnem pro oddych, relaxaci a pro lidi, kteří hodně pracují doslovnou výzvou k nicnedělání. Duši nám oblaží návštěvy galerií, památek, poslech hudby, zvuků přírody ale i film.

Vysazujeme jehličnany, keře a stále dřevěné dřeviny. Zakládáme živé ploty. Nezpracováváme úrodu. Ve vodních znameních není vhodné si mýt či barvit vlasy. Účes bude zplihlý a barva nemusí dobře chytit.

Užívejme závěr srpna ve zdraví a vychutnejme si všechny chvíle, kdy jsme s těmi, co nás mají rádi jenom proto, že jsme na světě.

Vše dobré astroložka Martina Lukášková

www.transformotor.cz

Astrologická škola pro statečné

(právě otevřen nábor do nového běhu)

Ilustrace: Geoff McFetridge