Horoskop lunární 13. – 15. října 2017

Lidé chtějí vždy jen víc toho, o čem už vědí, že se jim to libí.

Pondělí 13. listopadu – Měsíc v Panně

V pondělí na nás dolehne příval povinností a úkolů. I obyčejné věci si vyžádají naši soustředěnou pozornost a donutí nás jít do hloubky. Můžeme vhodně investovat, nebo si koupit cennou věc. Venuše se dostala do těsné blízkosti k Jupiteru, a kdo neměl příliš tvrdý spánek nebo mraky nad hlavou, mohl pozorovat obě tělesa před východem Slunce. Jejich spojení posílí naši výkonnost, touhu po rituálu, spojení se skupinou a hlavně s touhou sdílet a jednat co nejvíce efektivně. Podpoří touhu jít do hloubky a nebát se překážek nebo nebezpečí. Přesto nezapomínejme, že Jupiter je funkce expandující a hodnoty, které budeme chtít sdílet s druhými budou ty, které už jsou zaběhlé osvědčené a módní. Kdo vsadí na to, co je zrovna IN, bude v jednoznačné výhodě a vysloveně ucítí „vítr v plachtách“. Na druhou stranu můžeme mít větší příležitost pochopit naše motivace, ujasnit si pocity a otevřít dveře fantazii, jen se přitom nesmíme bát plavat proti proudu.

 

Úterý 14. – středa 15. listopadu – Měsíc ve Váhách

Důraz na informace a jejich jasné podání, hodnocení toho, co by se mělo a má, bude během dnů Váhy naprosto klíčové. V úterý se bude mnohé točit kolem možnosti získat potřebné informace, něco důležitého vyjádřit, nebo se spojit s těmi, kteří nás zajímají. Myšlení bude rychlé, ale nepočítejme s tím, že se někdo bude chtít zdržovat s podrobnostmi. Při jednání mějme připravený přehledný a stručný scénář. Klíčové body pak prosadíme. Večer pak bude mít otevřené dveře k ostřejším rozhovorům, kterým se nyní říká nekorektní. Buďme si vědomi chvil, kdy nám emoce začnou až příliš zatemňovat mozek.

Ve středu neberme věci tak radikálně, osudově či úkorně. Měsíc pozvolna odcházející od Marsu v kvadratuře na Plutona a následně v opozici na Urana přiostří míru a intenzitu, s jakou se do věci vkládáme. Jakmile nebude uspokojena naše potřeba rovnoprávných vztahů, můžeme šmahem a prudce hodnotit, nebo se zbytečně zřeknout své vlastní kompetence a přenechat někomu či něčemu nad sebou moc. Buďme ve střehu a snažme se zvědomit si, co potřebujeme a to si doplňme. Bude to lepší, než když své obavy promítneme do jiných lidí a budeme se cítit bezmocně. Hra na moc a bezmoc je nesmírně lákavá, vzrušující ale i nebezpečná. Hrát takovou hru se dá do té doby, než se rozhodneme hru odmítnout a opustit „herní pole“. Aneb, kde není hráčů, není zápasu. Nejvíce se daná situace bude týkat lidí narozených mezi 9. – 19. říjnem, 6. – 14. ledna, 6. – 14. duben, 7. – 18. července. Středa bude tedy podpůrná pro naše pracovní úsilí, ale za vším bude napětí, které, nebudeme-li o sebe pečovat, může snadno bouchnout. Všímejme si toho, co vyplavalo nad povrch, o čem se mluví. Nezavírejme oči před emocemi, probublávajícími na povrch. To důležité se chce ukázat, a co můžeme vidět (uvědomit si), toho se pak už nemusíme bát.

Vše dobré přeje astroložka Martina Lukášková

Astrologická škola pro statečné

ILUSTRACE:  CARL BLOCH, 1866, (detail)